Парламентська асамблея Ради Європи зберегла за собою право анулювати повноваження делегації РФ, якщо Асамблея визнає такими, що не відповідають вимогам Ради Європи, дії Росії щодо України.

«Асамблея залишає за собою право анулювати повноваження російської делегації, якщо РФ не піде на деескалацію конфлікту і не відмовиться від анексії Криму» - ця поправка була внесена в текст резолюції щодо повноважень російської делегації, яку Асамблея ухвалила в четвер у Страсбурзі.

За цю поправку проголосував 101 делегат, 60 були проти, і таким чином вона була включена в текст документа.

Згідно з резолюцією ПАРЄ, російська делегація до кінця цього року позбавляється права слова, передає «Інтерфакс».

Крім того, встановлюються й інші санкції: вона не зможе брати участі у роботі керівних органах і спостерігати за виборами в рамках місій.

Раніше в ході дискусії доповідач з питання про повноваження Штефан Шеннах підтвердив, що в січні наступного року може бути ухвалено рішення про продовження санкцій щодо російської делегації.

У відповідь на посилення початкового варіанту резолюції делегація РФ заявила, що достроково залишає сесію Асамблеї і залишає за собою право розглянути питання про свою подальшу участь у діяльності цієї організації.

Як повідомив на прес-конференції керівник російської делегації Олексій Пушков, питання про доцільність участі у роботі ПАРЄ делегація ухвалюватиме без зайвого поспіху.

«Я думаю, що ми не будемо поспішати», - повідомив він, додавши, що в найближчі два-три тижні буде зроблено відповідну заяву і про ухвалене рішення керівництву ПАРЄ буде повідомлено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268