Росія не готувалася до приєднання Криму, рішення було ухвалено тільки після отримання даних про настрої місцевих жителів.

Про це президент РФ Володимир Путін заявив на зустрічі з активом Загальноросійського народного фронту.

«Рішення мною були ухвалені остаточні тільки після того, як став ясним настрій людей. Адже ми не готувалися до такого розвитку подій», - підкреслив він.

Путін вважає, що найближчими роками Крим може перетворитися з дотаційної території на регіон-донор, передає «ИТАР-ТАСС».

«Економічний потенціал цієї території дуже великий. Думаю, що найближчим часом, у найближчі кілька років, може, навіть раніше, ніж кілька років, Крим перетвориться з дотаційної території на донора. Там усе для цього є», - заявив він.

Путін зазначив, що в Криму може бути створена невелика, але ефективна промисловість. «Там хороша рекреація на південному березі, там є дуже перспективна інфраструктура», - сказав він.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% виборців півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

9 квітня Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію із засудженням дій Російської Федерації щодо приєднання Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277