Для повернення українським правоохоронцям упевненості в собі й довіри людей знадобиться не один рік. Таку думку кореспонденту Forum'у висловив екс-спікер парламенту, народний депутат від Партії регіонів Володимир Рибак.

«Нам потрібен не один рік, щоб повернути довіру і впевненість міліціонерів у правильності своїх дій. Потрібні економічні, юридичні та політичні заходи. Це дуже непросте питання», - вважає він.

На думку регіонала, сьогодні правоохоронці деморалізовані.

«Варто згадати, що відбувалося, як без розбору ліквідували цілий підрозділ, і всі гріхи вішали на простих людей, які служили вірою і правдою. Частина з них пішли з органів, частина - залишилися, але у правоохоронців немає впевненості у командах, є сумніви в їх оцінці», - сказав Рибак.

Він переконаний, що до кадрів у правоохоронній системі потрібно підходити дуже серйозно, провести переатестацію на придатність службі, виконувати закони про міліцію, а також посилити захищеність міліції як правову, так і соціальну.

Нардеп підкреслив, що необхідний належний прокурорський нагляд і серйозна люстрація.

Крім того, на його думку, силові структури України та їхнє керівництво повинні бути поза політикою.

«Силові структури - не місце для політики. Політика може бути тут, у парламенті, а там професіоналізм, вміння працювати з людьми, чути їх», - переконаний Рибак.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185