За минулу добу в Україну не пустили ще чотирьох російських журналістів: спецкора і фотографа ВД «Комерсант», оператора та звукооператора телеканалу «Росія».

Про це повідомляє «ИТАР-ТАСС» з посиланням на керівника прес-служби Прикордонного управління ФСБ по Бєлгородській та Воронезькій областях Дмитра Жукова.

«Всі вони були зняті з потяга, що прямував в Україну, і відправлені назад у Росію», - зазначив співрозмовник агентства, додавши, що приводом для висилки журналістів, як стверджується, стала відсутність у них фінансового забезпечення для перебування на території України».

Представник ФСБ також повідомив, що п'ятим примусово повернутим до Росії став пересічний громадянин.

4 грудня на тлі масових протестів, що почалися у Києві, Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою іноземні громадяни, які прибувають на територію України, повинні підтверджувати під час в’їзду своє достатнє фінансове забезпечення (близько 600 доларів США + 100 доларів на людину за день).

Нагадаємо, раніше в Держприкордонслужбі України заявили, що окремі російські телеканали продовжують спотворено подавати інформацію про події в країні.

В одному із випадків, за даними відомства, «кореспонденти, які співпрацюють з телеканалом «НТВ», попередньо спровокувавши безлад, намагалися дискредитувати кампанію з часткової мобілізації до Збройних сил України та підрозділів Держприкордонслужби на Донеччині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191