Верховна Рада з другої спроби ухвалила зміни до закону про державні закупівлі. Відповідне рішення підтримали 226 парламентарів, передає кореспондент Forum'у.

За словами прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, під дію цього закону підпадають усі компанії, 51% акцій яких перебуває у державній власності.

Також закон передбачає суттєве скорочення термінів держзакупівель. За словами Яценюка, воно може бути дво- або триразовим.

Крім того, передбачається відкритість всієї інформації про учасників закупівель, самого процесу, а також умов тендеру. До того ж, відкривається доступ громадськості при проведенні держзакупівель.

Крім того, законопроект передбачає недопущення до участі в торгах юридичних осіб, зареєстрованих в офшорних зонах .

Також законопроект скасовує необхідність розміщення інформації в офіційному державному друкованому виданні з питань державних закупівель та в міжнародному інформаційному виданні з питань державних закупівель, залишивши при цьому обов'язковість оприлюднення цієї інформації на веб-порталі Уповноваженого органу.

Замість цього передбачено оприлюднення річних планів на веб-порталі Уповноваженого органу без зобов'язання їх відправки Мінекономрозвитку з метою забезпечення економії державних коштів і спрощення доступу громадськості до інформації про державні закупівлі, що плануються.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

359