Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зіткнення пасажирського автобуса з дизельним потягом на залізничному переїзді біля с. Вири Білопільського району Сумської області, внаслідок якого 12 людей загинули та 6 госпіталізовані з травмами різної тяжкості.

Про це Forum'у повідомили в Головному управлінні правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури.

Обвинувальний акт про скоєння водієм кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, що спричинило загибель кількох осіб) спрямовано до суду.

Крім того, також спрямовано з обвинувальним актом кримінальне провадження за ч.1 ст.172 Кримінального кодексу України стосовно приватного підприємця - власника автобуса «Рута», яким грубо порушені трудові права своїх найманих працівників, котрі в переважній більшості не мали навіть оформлених трудових відносин зі своїм роботодавцем.

Наразі йде судовий розгляд.

Як повідомляв ForUm , 4 лютого о 15:35 сталося зіткнення локомотива та маршрутного автобуса на залізничному переїзді в с. Вири Білопільського району Сумської області. Внаслідок ДТП загинуло 12 осіб, 6 отримали тілесні ушкодження.

Ковпаківський районний суд Сум заарештував до 5 квітня 27-річного водія мікроавтобуса.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183