Затримано 19-річного жителя Гусятинського району, який украв гроші, зібрані на ремонт церкви, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Тернопільській області.

Крадіжка була скоєна в середині лютого цього року.

 
 
Міліціонери встановили, що до церкви невідомий потрапив через балконні двері на другому поверсі.

«Сума вкраденого - більше 16 тисяч гривень, 1790 доларів і майже 900 євро», - йдеться в повідомленні.

 
 
Злодієм виявився 19-річний житель одного із сіл району. «Однак затримати зловмисника правоохоронцям вдалося не відразу, бо, скоївши крадіжку, молодий чоловік пішов у невідомому напрямку, а додому повернувся через місяць», - заявили в міліції.

Хлопець розповів, що на крадені гроші придбав «Жигулі», на яких збирався їхати в Прикарпаття. Однак, не маючи водійського посвідчення та навиків керування транспортним засобом, проїхавши кілька кілометрів, з'їхав на узбіччя, де машина заглохла. Більше завести він її не зміг, тому продовжив подорож автостопом.

«Більше місяця злодій відпочивав на крадені церковні гроші в Івано-Франківській області, де винаймав житло. Коли закінчилися запаси готівки, повернувся в рідне село, де й був затриманий», - зазначили в УМВС.

Стосовно підозрюваного відкрито кримінальне провадження. Йому інкримінують частину 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або яка завдала значної шкоди потерпілому). За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202