10 із 67 укриттів цивільного захисту Шевченківського району столиці перебувають у незадовільному технічному стані. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив начальник управління з надзвичайних ситуацій Шевченківської райдержадміністрації Володимир Германцев.

«У нас в районі 67 укриттів цивільного захисту, 10 - не готові. Вони десь підтоплені, пошкоджені. Потрібні десятки мільйони гривень, щоб довести їх до нормального стану», - сказав він.

У свою чергу заступник начальника Шевченківської райдержадміністрації Олександр Малихін повідомив, що на території району можна також використовувати для укриття 6 приватних парковок, 9 станцій метрополітену та 629 підвальних приміщень. «Загалом у всіх захисних спорудах району можна буде розмістити 325 924 людини», - резюмував він.

Крім того, начальник комунально-технічного відділу Шевченківської райдержадміністрації Андрій Ключ зазначив, що в разі виникнення надзвичайної ситуації на мобільні телефони городян надходитимуть повідомлення про необхідність евакуації.

«Завжди потрібно тримати при собі мобільний телефон, тому що на нього в разі якихось надзвичайних подій надходитиме смс-повідомлення про евакуацію», - сказав він.

Крім того, за словами Ключа, інформація про евакуацію поширюватиметься в радіоефірі, а також про це повідомлятимуть співробітники ЖЕКів та міліції.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

474