НАТО може відправити своїх солдатів у держави Східної Європи, які відчувають загрозу через останні дії Російської Федерації в Україні.

Про це заявив головнокомандувач сил Альянсу в Європі генерал Філіп Брідлав, повідомляє РАР з посиланням на Associated Press.

За його словами, йдеться про «набір заходів на землі, морі та в повітрі, які будуть гарантією для наших розміщених на сході союзників».

Генерал сказав, що в цій місії може взяти участь кожна з держав-членів НАТО, зокрема США, і повідомив, що план дій має бути готовий до вівторка, 15 квітня, передає «УНІАН».

Агентство Reuters також повідомило, що НАТО з травня втричі збільшить кількість літаків, що патрулюють небо на державами Балтії, до 12 для зміцнення оборони Східної Європи через події в Україні.

За даними агентства, це переміщення є частиною плану для зміцнення різного роду військ НАТО в Центральній та Східній Європі.

Як раніше повідомляв ForUm, керівник підрозділу з планування операцій НАТО Йозеф Блоц вважає, що незважаючи на складну ситуацію в Україні, небезпеки початку військового конфлікту в Європі наразі немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1005