Президент СРСР Михайло Горбачов вважає заклики деяких депутатів Держдуми судити його за розвал СРСР «повною дурістю», повідомляє «Інтерфакс».

Він зазначив, що «ці заклики відображають лише прагнення деяких депутатів до особистого піару, їм подобаються, що про них говорять, називають їх імена, але заклик абсолютно непродуманий і з точки зору історичних фактів абсолютно необґрунтований».

«Якщо це заздрість, то заздрити немає чому. Депутати багато разів ставили питання про підняття пенсії президентові хоча б до рівня депутатів, але питання навіть не обговорювалося», - сказав він.

«А про те, що я комусь заважаю, свідчить той факт, що останні 20 днів кілька разів повідомляли про те, що я вже помер. Совісті немає у цих людей. Я, безумовно, на такі заяви не реагую, тому займаюся справою і своїм здоров'ям», - сказав Горбачов.

Нагадаємо, група депутатів Держдуми від різних фракцій підготувала запит на ім'я генерального прокурора Росії Юрія Чайки з вимогою провести прокурорську перевірку подій, які відбувалися в період розпаду СРСР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

678