Станом на 10 квітня на материкову частину України з території АР Крим прибуло 2716 військовослужбовців та членів їхніх сімей, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Серед них 923 офіцери, 103 курсанти, 1374 сержанти і солдати військової служби за контрактом, 9 працівників ЗС України та 307 членів їхніх сімей, з яких 74 дитини.

За даними Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України, з цієї кількості представників Військово-Морських сил ЗС України та членів їхніх сімей 1822 людини. 682 людини - представники Повітряних сил ЗС України та члени їхніх сімей, решта - з частин безпосереднього підпорядкування Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України.

За минулу добу на материкову частину України прибуло 223 особи, з них 180 - військовослужбовці, 43 - члени сімей, у тому числі 8 дітей.

Як раніше повідомляв ForUm, 24 березня виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 23 березня 2014 року «Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ і організацій Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в інші регіони України».

Рада національної безпеки та оборони України доручила Міністерству оборони провести передислокацію військових підрозділів, що перебувають у Криму.

4300 із 18800 військовослужбовців висловили бажання залишити Крим і продовжити службу в Збройних силах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229