Створити нормальний моральний клімат у правоохоронних органах можна шляхом призначення авторитетних та професійних керівників. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив народний депутат від «Батьківщини» Геннадій Москаль.

Відповідаючи на запитання, як подолати деморалізацію в лавах представників силових структур, він заявив: «Все залежить від нового керівництва МВС».

«На фронті, коли падав дух, наливали фронтові 100 грамів. У наш час так не вийде, але можна відновити дух. Потрібно підбирати авторитетних керівників обласних управлінь. Буде авторитетний командир - і дух з'явиться. А якщо сьогодні все з приставкою «в.о», чого чекати від особового складу. Кожен думає: хто його знає, де цей керівник буде завтра, виконувати чи ні його наказ. До того ж, як кажуть, офіцер армії, який тікає, викликає паніку, а міліціонер - подив. Потрібно спокійно і ритмічно працювати», - сказав він.

Москаль вважає, що за вдалих призначень начальників облуправлінь міліції відновити нормальну атмосферу серед співробітників МВС можна максимум за місяць.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217