Держсекретар США Джон Керрі вдруге за один день поспілкувався по телефону з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, обговоривши ситуацію в Україні, повідомив держдепартамент США в середу ввечері за вашингтонським часом (у ніч на четвер за київським часом).

«Під час другої за сьогодні телефонної розмови держсекретар Керрі і міністр закордонних справ Лавров обговорили важливість вирішення ситуації з безпекою в ключових містах східної України мирним шляхом, за допомогою діалогу. Вони обидва відкинули використання сили для досягнення політичних цілей», - йдеться в повідомленні держдепартаменту. Також обговорювалося питання про вивезення хімічної зброї з Сирії, уточнили у відомстві, передає РІА «Новости».

Раніше держсекретар США Джон Керрі в телефонній розмові з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим повідомив, що американська сторона докладає всіх зусиль для спонукання Києва до організації загальнонаціонального внутрішньоукраїнського діалогу з метою нормалізації ситуації на південному сході країни, повідомила прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

«Держсекретар повідомив, що, розвиваючи попередню розмову, американська сторона вживає заходів з метою використати свій вплив на владу в Києві для спонукання їх до організації загальнонаціонального внутрішньоукраїнського діалогу з метою нормалізувати ситуацію на південному сході України, забезпечити справді представницький характер конституційної реформи», - йдеться в повідомленні міністерства.

Як повідомляв ForUm, директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що переговори в чотиристоронньому форматі Україна - Росія - ЄС - США можуть відбутися найближчого тиждня.

У понеділок, 7 квітня, відбулася телефонна розмова держсекретаря США Джона Керрі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

8 квітня Лавров повідомив, що Москва готова до переговорів у форматі РФ - США - ЄС-Україна.

9 квітня глава МЗС РФ заявив, що Росія чекає від США роз'яснень про мету скликання чотиристоронньої зустрічі - РФ, США, ЄС і Україна - щодо врегулювання української кризи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210