Донбас перебуває в складній ситуації, яку потрібно врегулювати виключно мирним шляхом. Таку думку в коментарі Forum'у висловила народний депутат України від фракції ПР Тетяна Бахтєєва.

«Жителі Донбасу дуже відкриті, чесні й вірні. Я була вражена тим, що люди захоплюють будівлі!.. Я прекрасно пам'ятаю 1990-ті роки, страйки, шахтарі стукали касками по асфальту. Але ми могли розмовляти, ніхто нікого не чіпав, не було агресії. Те, що сталося 2 тижні тому, коли на площі Леніна загинув молодий чоловік - це трагедія. Незважаючи на те, що він від партії «Свобода», - його смерть сколихнула весь Донбас. Були нескінченні звернення, що потрібно зберегти мир. Сьогодні там дуже серйозна обстановка, люди агресивно налаштовані. Є ті, хто дійсно вийшов з причини бідності, відсутності роботи, подорожчань. Але є там і політика: події у Києві та Криму перейшли на Донецьк. Можливо, це і не без матеріальної підтримки інших держав», - сказала політик, підкресливши, що ситуацію потрібно врегулювати мирним шляхом.

Також Бахтєєва зазначила, що насторожує той факт, як просто люди захопили зброю у відділеннях СБУ. «Я б дуже хотіла почути відповідь, як можна потрапити в будівлю СБУ, забрати зброю і винести, де була охорона, правоохоронці. Як лікар знаю, наскільки серйозні вимоги до зберігання наркотиків: троє дверей, сигналізація. А автомати Калашникова прийшли і забрали півсотні людей. У нас на вулицях озброєні люди. Вони ж почнуть стріляти», - обурилася вона.

За словами нардепа, якщо влада не винесе урок з подій у Криму, на південному сході ситуація погіршуватиметься. «Буде багатосерійний фільм», - попередила вона.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369