За березень 2014 року було імпортовано 1,9 млрд куб. м природного газу, що на 15% або на 350 млн куб. м менше порівняно з аналогічним періодом 2013 року, повідомляє прес-служба ПАТ «Укртрансгаз».

За перший квартал поточного року також зафіксовано скорочення надходження природного газу для України. За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту ПАТ «Укртрансгаз» у січні-березні 2014 року в ГТС надійшло 6,1 млрд куб. м газу, що майже на 14% менше від фактичних показників 2013 року. Торік цей показник становив 7,07 млрд куб. м газу.

У країни західної Європи за підсумками першого кварталу було транспортовано 17,68 млрд куб. м блакитного палива, що на 9,1% менше від обсягів 2013 року.

Всі заявки країн-імпортерів виконані своєчасно і в повному обсязі.

Нагадаємо, 3 квітня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що ціна на газ для України до квітня 2014 року становитиме 485 доларів за 1 тис. кубометрів.

5 квітня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна вважає неприйнятною ціну за російський газ в $485 за 1 тис. кубометрів.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що Україна може звернутися до Стокгольмського арбітражу, якщо не домовиться з Російською Федерацією щодо ціни і транзиту газу.

Офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов вважає безпідставними заяви про намір оскаржити умови газового контракту від 2009 року в міжнародний арбітраж.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета заявив, що Україна сплатить борги за газ, коли буде остаточно погоджена ціна з Росією.

Міністр енергетики Юрій Продан заявив, що Україна припинила закачування російського газу в підземні газові сховища.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

592