Українська влада повинна спрямувати свої сили на те, щоб покарати сепаратистів і почати діалог з людьми на сході країни. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Олександр Палій.

«Треба ізолювати, покарати за законом сепаратистів і показати, що це абсолютно неприпустимо й розпочати діалог з людьми, які висувають політичні вимоги, і не є терористами. А з тими, хто захоплює адмінбудівлі, якщо й потрібно говорити, то рідко і жорстко», - каже Палій.

На його думку, дестабілізують ситуацію в Україні зовнішні сили.

«В Україну вони відправляються диверсанти, тітушки, які виконують роль гарматного м'яса. Ідейних людей в цих подіях бере участь абсолютна меншість. Іноземні спецслужби використовують переважно місцевих маргіналів для створення видимості сепаратистських настроїв», - зазначає політолог.

За його словами, масові акції протестів пройшли лише у східних областях, де була достатня кількість диверсантів. «Порівняйте: у Миколаєві вийшло 300 сепаратистів, а в Донецьку 3 тисячі. Хоча це також мало для області, де живе понад 4 млн людей», - нагадує він.

При цьому він вважає необ'єктивною скаргу представників східних областей про те, що їхній голос не чує влада.

«Вони самі думають про свої інтереси. Потрібно просто прийти на вибори і проголосувати. В Україні є свобода волевиявлення. Якщо Донбас підтримає Добкіна чи Тігіпка, то це будуть великі політичні фігури, які отримають свої фракції в парламенті і їхній голос буде більш, ніж чутно. Вас ніхто не чує? Ідіть і голосуйте», - порадив політолог.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218