Міжнародний валютний фонд оцінює дисбаланс державного бюджету України в 60 млрд грн. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в коментарі журналістам заявив міністр фінансів Олександр Шлапак.

«МВФ як експерт приїхав, подивився і сказав: у вас тут добре, тут і тут. Сказав про те, що у вас 60 млрд грн дисбаланс, ліквідуйте його яким завгодно способом», - заявив він.

При цьому міністр наголосив, що будь-яких інших умов співпраці МВФ з Україною не виставляв.

Крім того, Шлапак підкреслив, що Міжнародний валютний фонд в останній тиждень квітня розгляне програму співпраці з Україною. «Ми розраховує на те, що це буде зроблено в останній тиждень квітня, їхніми процедурами», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, місія Міжнародного валютного фонду має намір рекомендувати раді директорів МВФ розглянути виділення Україні дворічного кредиту stand by на загальну суму 14-18 млрд доларів.

Глава Національного банку України Степан Кубів заявив, що меморандум про співпрацю в рамках дворічної програми кредитування економіки України буде підписано у Вашингтоні в першій половині квітня.

Міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що МВФ може почати нову програму фінансової співпраці stand-by з Україною з першого траншу в розмірі близько $3 млрд.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

796