Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України» (реєстраційний номер 4432).

За це рішення проголосували 227 із 253 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Як повідомив на засіданні парламенту народний депутат Іван Стойко, цим законом передбачено надати територіальним підрозділам Держспецзв'язку статус військового формування, передає «УНІАН».

Законом заплановано покласти на Держспецзв'язку нові завдання і функції.

Відповідно до закону, передбачається прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу, у тому числі на Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки не нижче бакалавра, що відповідає профілю службової діяльності, і не досягли граничного віку перебування на військовій службі осіб офіцерського складу, із числа військовослужбовців строкової служби, які прослужили не менше шести місяців, осіб рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, військовозобов'язаних, а також жінок віком до 40 років.

Дія статуту внутрішньої служби Збройних сил України поширюється на Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Законом передбачено дію Закону «Про поширення дії окремих положень Закону України «Про міліцію» розповсюдити на особовий склад Головного управління урядового фельд'єгерського зв'язку у складі Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України».

У пояснювальній записці до закону зазначається, що його реалізація здійснюватиметься за рахунок коштів, призначених у державному бюджеті на утримання Держспецзв'язку. Виконання закону потребуватиме додаткових витрат державного бюджету в розмірі 450 тис. грн щорічно для підтримки на належному рівні мобілізаційних ресурсів Держспецзв'язку (доукомплектування недоторканних запасів, проведення тренувань тощо).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

638