Партія регіонів ініціює ухвалення закону, що звільняє від відповідальності протестувальників на південному сході України. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявив нардеп від фракції ПР Нестор Шуфрич.

«Сьогодні нам потрібно послати чіткий сигнал, що влада готова піти назустріч протестувальникам, які після 22 лютого вийшли на акцію протесту на південному сході країни. Ми повинні гарантувати їм дорогу щодо повернення до своїх громадянських прав. У зв'язку з цим ми пропонуємо ухвалити законопроект №4667 «Про ліквідацію негативних наслідків, недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій під час проведення мирних зібрань», - зазначив він.

За словами Шуфрича, цей документ дозволить захистити від переслідувань людей, які протестують на півдні та сході України. При цьому він вважає, що цей законопроект багато в чому схожий на так званий закон про амністію, який ухвалювався стосовно учасників масових акцій протесту в Києві.

«Ми даємо можливість тим, хто перебуває в будівлі Донецької ОДА та будівлі СБУ Луганської області, вийти і не боятися того, що їх переслідуватимуть. Іншого шляху для врегулювання цього конфлікту немає», - вважає він.

Нагадаємо, 6 квітня проросійські мітингувальники захопили адміністративні будівлі в Луганській, Донецькій та Харківській областях.

За словами глави МВС Арсена Авакова, під час штурму Харківської обласної державної адміністрації затримали 66 осіб.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478