Завтра, 10 квітня, українська делегація на чолі з міністром фінансів Олександром Шлапаком, міністром економіки Павлом Шереметою та главою Національного банку України Степаном Кубівом вилітає до Вашингтона на переговори з Міжнародним валютним фондом. Про це в коментарі журналістам повідомив Шеремета, передає кореспондент Forum'у.

«Делегація завтра туди вилетить. Це весняні збори», - заявив він.

За словами міністра, до складу делегації увійдуть представники Мінфіну, Мінекономіки і Нацбанку.

Крім того, Шеремета висловив упевненість, що домовленості з МВФ будуть досягнуті згідно з графіком, а угода за кредитом буде підписана в квітні.

Як раніше повідомляв ForUm, місія Міжнародного валютного фонду має намір рекомендувати раді директорів МВФ розглянути виділення Україні дворічного кредиту stand by коштів на загальну суму 14-18 млрд доларів.

Глава Національного банку України Степан Кубів заявив, що меморандум про співпрацю в рамках дворічної програми кредитування економіки України буде підписано у Вашингтоні в першій половині квітня.

Міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що МВФ може почати нову програму фінансової співпраці stand-by з Україною з першого траншу в розмірі близько $3 млрд.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267