Дії активістів на сході України скопійовані з тих, що відбувалися в Києві на Майдані Незалежності. Таку думку в коментарі Forum'у висловила член Громадської ради Майдану, керівник Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Люди проявили свою витримку і показали, що не хочуть в РФ. Дії влади, хоч і залишають бажати кращого, оскільки вони не настільки рішучі, як потрібно, але вони хоча б почалися. І я розумію, чому на сході такі настрої. Дії у Донецьку повністю скопійовані з Києва. Дуже складно відповісти, чому в Києві таке можна робити, а на сході не можна. Це питання залишається відкритим», - сказала Бабич.

За її словами, основна провина за те, що відбувається в східних областях України лежить на олігархах, які отримали великий контроль над територіями.

«Олігархи скористалися можливістю зробити на сході свої князівства. Це дуже схоже на ситуацію, коли сусідка підпалює тобі дім, а потім стоїть з відром води і торгується. Сили, які мали владу, не хочуть її втрачати, тому грають на сепаратизмі та федералізації України. Але насправді нікому не хочеться в Росію. Бути васалами Росії на багато гірше, ніж бути васалами України. Ці ігри можуть погано закінчитися. Можливо, навіть смертю людей. Настрої на сході використовуються навмисне разом із «дружньою рукою» Москви, яка дуже хоче розхитати ситуацію в Україні. Щоб Крим був у складі РФ в комфортному стані, потрібні ресурси. А ресурси - це південний схід», - вважає вона.

«Дуже багато гравців зацікавлені в тому, що відбувається. Але потрібно розуміти, що Україна єдина і неподільна. Гравці повинні домовитися і зрозуміти: Україну розривати не можна. Від цього програють усі», - стверджує політолог.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260