Україна припинила закачування російського газу в підземні газові сховища. Про це, як передає кореспондент Forum'у, в коментарі журналістам повідомив міністр енергетики Юрій Продан.

«Ми газ на сьогодні не закачуємо, але у нас ще є час для того, щоб зробити відповідне закачування», - сказав він.

Він також зазначив, що Україна поки не розраховувалася з Росією за поставлений у березні природний газ.

«Тому що з нашої сторони були спрямовані конструктивні пропозиції «Газпрому» щодо ціни газу, щодо обсягів споживання газу. На жаль, не було позитивної відповіді від «Газпрому», тому що фактично ми пропонуємо повернутися до тих домовленостей, які були в 2013 році», - резюмував міністр.

Нагадаємо, 3 квітня глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що ціна на газ для України до квітня 2014 року становитиме 485 доларів за 1 тис. кубометрів.

5 квітня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна вважає неприйнятною ціну за російський в $485 за 1 тис. кубометрів.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що Україна може звернутися до Стокгольмського арбітражу, якщо не домовиться з Російською Федерацією щодо ціни і транзиту газу.

Офіційний представник «Газпрому» Сергій Купріянов вважає безпідставними заяви про намір оскаржити умови газового контракту від 2009 року в міжнародний арбітраж.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета заявив, що Україна сплатить борги за газ, коли буде остаточно узгоджена ціна з Росією.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

508