Для того щоб задовольнити південний схід України, нинішній владі доведеться повернутися до умов лютневої мирної угоди і почати їх виконувати. Таку думку в коментарі «From-UA» висловив політтехнолог Василь Стоякін.

На його думку, українській владі вдасться навести лад на південному сході країни, лише відмовившись від більшої частини своїх завоювань і призначивши президентські вибори на грудень.

«Українська влада абсолютно не збирається на це йти і зовсім не збирається враховувати думку населення південного сходу, тому вона і не може вирішити цю проблему. Щоб її вирішити, силових прийомів мало. На якийсь час вони дадуть ефект, а потім...», - зазначає політтехнолог.

Також Стоякін звертає увагу на те, що електорат південного сходу нікому з основних кандидатів на пост президента не потрібен. На думку експерта, в цих регіонах не будуть голосувати ні за Порошенка, ні за Тимошенко.

«Їм треба просто тупо закрити рота, а призначені з центру губернатори намалюють потрібний результат», - упевнений експерт.

Коментуючи візит Юлії Тимошенко в шахтарську столицю, політтехнолог зазначає, що всією системою державної влади в Україні сьогодні керує саме екс-прем'єр.

«Глава держави приїхала у Донецьк, Луганськ, виступила, розповіла, що ОДА захоплені горстками російських окупантів. Глава держави у нас Тимошенко Юлія Володимирівна. Де-факто, звичайно, її ніхто не обирав і ніхто не обговорював взагалі... Тим не менш, вона керує всією системою державної влади, тому що в інших «типу офіційних» лідерів також певні проблеми з обраністю», - каже Стоякін.

На його думку, все йде до того, що в нинішніх кордонах як унітарної держави Україна не збережеться ніяк. З часом все одно відбудеться фактичне відокремлення областей південного сходу, і нинішній владі нав'яжуть інший формат державного устрою - федерацію чи конфедерацію, тому що альтернативою цьому є повний розпад і громадянська війна.

«І нікого з сусідів України це абсолютно не цікавить, тому що і для Росії, і для Європи громадянська війна в Україні - це мільйони біженців, це розрив шляхів сполучення і перспектива ще одного Чорнобиля. Тому, думаю, зараз українській владі почнуть потихеньку викручувати руки, причому з обох боків», - зазначає політтехнолог.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236