Росія не проводить на своїй території біля кордону з Україною якоїсь незвичайної або незапланованої діяльності, суттєвої у військовому відношенні, а також вважає безпідставними спроби звинувачень у нарощуванні угруповання військ у цьому районі, йдеться в повідомленні, розміщеному в середу на сайті МЗС РФ.

«У США та України немає ніяких підстав для занепокоєння. Росія неодноразово заявляла, що не проводить на своїй території в районі кордону з Україною якоїсь незвичайної або незапланованої діяльності, суттєвої у військовому відношенні. Це було переконливо підтверджено результатами міжнародних інспекцій за Віденським документом і спостережних польотів у рамках Договору щодо відкритого неба, проведених у Російській Федерації в березні цього року», - наголошується в повідомленні, передає РІА «Новости».

Крім того, МЗС запевняє, що «повсякденна діяльність російських військ на національній території не загрожує безпеці США та інших держав-учасниць ОБСЄ».

«Спроби звинуватити Росію у нарощуванні збройних сил є безпідставними», - зазначили в російському зовнішньополітичному відомстві.

Як раніше повідомляв ForUm, генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав Росію відвести свої війська від східного кордону України.

25 березня міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров запевнив, що Росія не має наміру використовувати військову силу в східних та південних областях України.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що влада України не допустить реалізації плану вторгнення російських військ на територію країни і подальшої дестабілізації ситуації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187