Верховна Рада України повинна ухвалити закон про амністію учасників акцій протесту на південному сході країни. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив народний депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич.

Він повідомив, що в масових акціях на південному сході переважно беруть участь громадяни України. «Це люди, які налякані, стурбовані тим, що відбувається в Україні. А якщо хтось в усьому звинувачує спецслужби інших країн, то їх потрібно виявляти, затримувати і показувати суспільству, а не кричати «вовки, вовки», коли вовка насправді немає. Але якщо це наші громадяни, які мають свою точку зору, вимоги - з ними потрібно розмовляти, слухати і робити все, щоб вони заспокоїлися. І пересаджати всіх - не метод», - зазначив він.

За словами Шуфрича, фракція ПР пропонує ухвалити закон про амністію. «Людям потрібно запропонувати вихід», - наголосив він.

При цьому депутат зазначив, що потрібно зрозуміти активістів на південному сході. «Вони бачили, як діють люди на Західній Україні, в Києві і вважають, що можуть діяти так само», - заявив він.

Тому, за словами Шуфрича, ці люди повинні бути звільнені від відповідальності у такий же спосіб, як і активісти Майдану свого часу, що дасть можливість їм вийти з цієї ситуації без страху бути заарештованими. «Я б не хотів говорити про втрати навіть одного сантиметра нашої території, але ми повинні розуміти наслідки дій і, не дай Боже, силового протистояння», - резюмував він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181