Україні треба терміново навести лад на вулицях головних міст, заявив Forum'у член Європарламенту (комітет з розвитку) Леонідас Донскіс на економічному форумі в м. Дюссельдорф (Німеччина).

За його словами, важко зберегти позитивний імідж новій владі, якщо вона не може впоратися з озброєними формуваннями навіть у Києві. «В Європі все частіше ставлять питання: чи справді ці озброєні люди виступали за демократію і європейські цінності, якщо після своєї перемоги стали грабувати будинки і офіси, чинити свавілля. Київ проголошує хороші, правильні речі, але на ділі відбувається щось інше», - зазначив він.

Він наголосив, що до України зараз прикута увага всього світу. «Новий уряд не має обдурити очікування демократичної світової громадськості, так само як і власних громадян. З вашої країни надходять неоднозначні, тривожні сигнали, не хотілося б, щоб українці знову розчарувалися, як це було після електоральної перемоги Віктора Ющенка», - наголосив євродепутат.

Донскіс додав, що Київ так і не провів об'єктивного всебічного розслідування вбивств на Майдані. «Те, що було оголошено, що проходило з не цілком прозорими процедурами і в досить стислі терміни. Є ризик, що оголошені результати будуть лише елементом політичної боротьби, а не підсумком повноцінного розслідування», - зазначив парламентарій.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205