Регіонал наголосив, що південно-східні регіони України повинні залишатися невід'ємною частиною країни. Про це на прес-конференції в Харкові заявив кандидат у президенти України від Партії регіонів Михайло Добкін, коментуючи сепаратистські настрої в цих областях.

«Якщо ви хочете запитати у мене, як я ставлюся до того, щоб існувала якась самостійна Харківська республіка, я вам скажу: негативно ставлюся. Я вважаю, що Харківська область - невід'ємна частина України, як і весь південний схід, і повинна залишатися такою на століття», - сказав Добкін.

При цьому, на думку кандидата в президенти, українська влада зобов'язана приїжджати на місця для того, щоб намагатися знайти компроміс з прихильниками федералізації, повідомляє «УНІАН».

«Якщо до людей проявлятимуть неповагу, неуважність, якщо з ними не будуть розмовляти, то протести людей тільки посилюватимуться, збільшуватимуться. Це ні до чого доброго не призведе. На жаль, влада не приїжджає на південний схід розмовляти з людьми. Приїжджають віце-прем'єри і силові міністри, вони приїжджають вже гасити пожежу, але не працюють на випередження», - зазначив Добкін.

Він висловив упевненість, що представники влади повинні збирати круглі столи з лідерами громадських рухів і домовлятися про те, яким чином вийти із ситуації.

«Я вважаю, що сьогодні з усіма тими лідерами, які народилися на стихійних мітингах, які представляють інтереси різних груп людей, з керівниками громадських організацій, з лідерами громадської думки на місцях потрібно збирати круглі столи і домовлятися, як ми будемо виходити із ситуації», - сказав Добкін.

Кандидат від Партії регіонів запевнив, що в ході свого передвиборного туру, який сьогодні стартував з Харкова, зустрічатиметься «з усіма, хто готовий до діалогу і знаходитиме можливості загасити той вогонь, який уже з переносного вилився в буквальний сенс».

Нагадаємо, 7 квітня в Харкові проросійські мітингувальники оголосили про створення держави «Харківська народна республіка».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

436