Переговори в чотиристоронньому форматі Україна - Росія - ЄС - США щодо ситуації в Україні можуть відбутися найближчого тижня. Про це сказав журналістам директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Питання щодо дати переговорів зараз узгоджується, зараз про якісь дати говорити не можемо, але мова йде про найближчий час, найближчий тиждень», - сказав він.

Перебийніс зазначив, що Україна готова до переговорів з Росією, як у двосторонньому форматі, так і в чотиристоронньому.

«Ми готові і в двосторонньому форматі, звичайно, у форматі чотиристоронніх переговорів Україна - Росія - ЄС - США», - сказав він.

За словами Перебийноса, Україна дотримується позиції, що тільки діалог може допомогти розв'язати ситуацію, в якій сьогодні перебувають українсько-російські відносини, повідомляє «УНІАН».

Коментуючи інформацію про участь у цих переговорах представників сходу і півдня України, Перебийніс зазначив, що, в першу чергу, мова повинна йти про переговори офіційних представників України, Росії, США та ЄС. Він нагадав, що український уряд висловлював готовність враховувати точку зору громадян України з усіх регіонів.

«Коли йдеться про переговори такого рівня, звичайно, в них мають брати участь офіційні представники держав», - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, 7 квітня відбулася телефонна розмова держсекретаря США Джона Керрі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Сьогодні, 8 квітня, офіційний представник Держдепартаменту США Джен Псакі заявила, що обговорюється питання про проведення прямих переговорів протягом найближчих 10 днів між Україною, Росією, США та ЄС для пошуку шляхів зняття напруженості. Наразі відбувається обговорення термінів та порядку денного цієї зустрічі.

Сьогодні Лавров повідомив, що Москва готова до переговорів у форматі РФ - США - ЄС-Україна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331