В Україні відбувається процес відторгнення політиків усередині політичних сил, про що свідчить вихід низки видатних діячів із партії «Батьківщина». Таку думку в коментарі Forum'у висловив політичний експерт Центру громадських відносин Євген Магда.

«Після такої масштабної політичної кризи, яка була взимку, переформатування партій - це нормальний процес. Але їх уже й так в Україні більше 200. Новим проектам ніде знайти спонсорів. Якщо б були вільні очевидні ніші, люди рвонули туди. Але всі розуміють, що скоро парламентські вибори, тому різких рухів ніхто не робить. Відбувається процедура відторгнення всередині політичних сил», - сказав Магда.

За його словами, із «Батьківщини» політики йдуть з прагматичних міркувань.

«Толстой писав, що всі щасливі сім'ї щасливі однаково, а всі нещасні сім'ї нещасні по-своєму. Так само і з політичними силами. У випадку виходів із партії «Батьківщина» у кожного її члена був свій прагматичний підхід. Парубій не те, щоб випадкова людина, але це не перша партія у нього в кар'єрі. А посада секретаря РНБО погано сумісна з партійною діяльністю», - пояснює політолог.

Також експерт нагадав, що Леся Оробець публічно обіцяла, що піде на вибори мера Києва як безпартійний діяч. «Незважаючи на досить юний для політика вік, у неї «Батьківщина» також не перша партія», - нагадує Магда.

«Яценюк цілком логічно прагне показати, що для нього головне - це здійснення реформ, тому йому не потрібна партійна прив'язка. Більше того, соціологія зараз показує, що Яценюк набагато популярніший за Тимошенко. Він грає на користь «Батьківщини», а її діяльність викликає багато питань, перш за все, у своїй партії. Тому в кожному випадку є цілий комплекс причин для виходу із партії», - пояснює Магда.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

357