Вихід із «Батьківщини» політичних діячів пов'язаний зі зміною місця партії в українській політиці. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«У кожного політика, який вийшов з партії «Батьківщина», були свої суб'єктивні причини. Вихід Оробець пов'язаний із тим, що «Батьківщина» не збиралася підтримувати її кандидатуру на пост мера. Томенко опинився осторонь від процесу формування нової влади. Може бути, є напружені стосунки з кимось із керівників партії.

Також він зазначив, що в регіонах усередині партії почався конфлікт за владу після злиття «Батьківщини» і «Фронту змін».

«У низці районних та обласних організацій «Батьківщини» є конфліктні ситуації, пов'язані з боротьбою за контроль. Це все ще відлуння об'єднання з «Фронтом змін». Об'єднання часто породжують серйозні конфлікти на рівні регіонів. У випадку з Хмілем такий конфлікт, швидше за все, і став причиною його вчинку. Він же був пов'язаний з «Фронтом змін». Можливо, не вдалося домовитися. Не всі задоволені новою ситуацією», - зазначає політолог.

«Але драматичного для партії в цьому нічого немає. Це природний процес, який відбувається навіть у правлячій партії. Це наслідки зміни партії й особистих стосунків як у фракції, так і в регіональних осередках», - вважає він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351