Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування вбивства українського майора російським військовослужбовцем у смт Новофедорівка в Криму.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу повідомив начальник Головного управління нагляду за додержанням законів у військовій сфері Генпрокуратури Петро Візнюк.

«Інформація про вбивство у Генпрокуратуру від військової служби правопорядку надійшла вчора. Вона відразу була внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань», - сказав він.

Візнюк нагадав, що МЗС України звернулося до РФ щодо пропуску українських правоохоронців на півострів для проведення слідчих дій.

«Також Слідчий комітет РФ проводить своє розслідування, однак ми нічого не знаємо - нам не надають інформації», - зазначив прокурор.

За його словами, як тільки буде прийнято рішення щодо допуску правоохоронних органів і прокуратурі дадуть можливість доїхати до місця події, будуть проводитися слідчі дії.

Нагадаємо, 6 квітня о 23.40 за київським часом у смт Новофедорівка військовослужбовець РФ молодший сержант Є. Зайцев з автомата АК-74 впритул застрелив беззбройного офіцера Збройних сил України - майора Станіслава Карачевського.

Прес-служба регіонального управління Слідчого комітету РФ повідомила, що «за попередньою версією, українські військовослужбовці біля контрольно-пропускного пункту військової частини, в якій раніше проходили службу, будучи в стані алкогольного сп'яніння, вступили в конфлікт з військовослужбовцями російської армії».

7 квітня бійця, що стріляв в українського військового, затримали. Порушено справу за статтею «вбивство», максимальна санкція - 15 років ув'язнення.

Всі повідомлення російських окупантів про те, що розстріляний впритул російським військовим офіцер Збройних сил України майор Станіслав Карачевський нібито був у нетверезому стані, є цинічною і відвертою брехнею, заявили в Міністерстві оборони України.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184