Військову присягу порушили тільки двоє українських військових, які проходили службу у Криму. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив начальник слідчого відділу Головного управління нагляду за додержанням законів у військовій сфері Генеральної прокуратури Андрій Стригун.

«На цей момент нами розслідується два випадки державної зради. Порушено кримінальну справу щодо командувача Березовського і колишнього заступника начальника управління Державної прикордонної служби Мельниченка», - заявив він.

Стригун уточнив, що справу Мельничена спрямовано до СБУ, а Березовського оголошено в розшук.

Водночас Стригун зазначив, що наразі ГПУ не знає, як давати правову оцінку тому, що багато українських військових побажали залишитися в Криму. «Однак підготовлено законопроект, який зараз перебуває у Верховній Раді щодо таких фактів, як давати правову оцінку таким діям військовослужбовців», - заявив він.

У свою чергу начальник Головного управління нагляду за додержанням законів у військовій сфері Генпрокуратури Петро Візнюк пояснив, що наразі Міністерство оборони приймає рішення стосовно військовослужбовців, які залишаться в Криму. «Вони залишилися на півострові, тому що постійно там проживають, коли вони будуть звільнені із ЗСУ, вони самі прийматимуть рішення, що робити далі», - сказав він.

Разом з тим Візнюк не уточнив кількості написаних рапортів на звільнення з лав ЗСУ.

Нагадаємо, 1 березня в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов призначив контр-адмірала Дениса Березовського командувачем Військово-морських сил Збройних сил України. Згодом на прес-конференції в Севастополі Березовський присягнув на вірність кримського народу.

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження стосовно колишнього командувача ВМС ЗС України Дениса Березовського за статтею 111 КК «державна зрада».

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України, екс-командувачеві ВМС України Денису Березовському.

3 березня перший заступник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України Віктор Мельниченко був звільнений із посади за службову невідповідність.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259