Україна готова до будь-яких консультацій з Росією та за участю міжнародних посередників у тому числі щодо питання врегулювання ситуації в країні.

«Україна готова до консультацій як у двосторонньому форматі з російською стороною, так і з залученням міжнародних посередників з ЄС і США», - повідомив у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, 8 квітня держсекретар США Джон Керрі і глава МЗС РФ Сергій Лавров обговорили можливість проведення найближчим часом прямих переговорів між США, Росією, ЄС та Україною щодо питання пошуку мирного вирішення української кризи.

«Міністри обговорили можливість у найближчі 10 днів організувати прямі переговори між Україною, Росією, США та ЄС для того, щоб спробувати знайти способи розрядки ситуації (в Україні. - Ред.)», - повідомила на брифінгу у Вашингтоні, представник держдепу США Джейн Псакі.

Лавров заявив про готовність до переговорів, зазначивши при цьому необхідність спочатку зрозуміти, яким буде формат цього заходу, яким буде порядок».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218