У Харкові у проросійськи налаштованих активістів, які сьогодні вночі захопили будівлю облдержадміністрації, під час проведення антитерористичної операції вилучили 6 ящиків з «коктейлями Молотова», а також бойову і травматичну зброю. Про це на брифінгу у Харкові повідомив журналістам начальник Внутрішніх військ, генерал-лейтенант Степан Полторак.

«Ми вилучили після звільнення від «мирних протестувальників» приміщень 6 ящиків з коктейлями Молотова. Вони були заховані у пожежних щитах та інших приміщеннях», - сказав він.

«Особисто я також вилучив пістолет ТТ», - додав Полторак.

Він також зазначив, що у звільненні будівлі облдержадміністрації, яке проходило сьогодні близько 7.00 і тривало приблизно 15 хвилин, взяло участь 270 правоохоронців - один спеціальний підрозділ Національної гвардії та допоміжні підрозділи.

Начальник Внутрішніх військ обурився цинізмом проросійськи налаштованих активістів, які в ході захоплення будівлі прикривалися жінками та інвалідами.

«Люди, які називали себе мирними протестувальниками, жителями, прикривалися жінками, намагалися увійти, це було не два, а набагато більше разів, в обласну державну адміністрацію. Ці люди прикривалися не лише жінками, але й інвалідами на візках», - наголосив Полторак.

У свою чергу, начальник ГУ МВС в Харківській області Анатолій Дмитрієв повідомив, що в ході розблокування будівлі ОДА було затримано 64 людини, в тому числі й одного з лідерів проросійських активістів Єгор Логінов, повідомляє «УНІАН».

«Ми провели цю операцію, готувалися до неї. Провели її без єдиного пострілу, без якихось порушень, усе в рамках закону. Всіх людей було затримано, це 64 людини», - сказав Дмитрієв.

Він зазначив, що усі вони зараз доставлені в харківські райвідділи міліції, зараз встановлюються їх особи.

Дмитрієв додав, що, за словами самих затриманих, вони мешканці Харкова і Харківської області, нібито громадян Російської Федерації серед них немає.

Дмитрієв також повідомив, що за фактом нічних подій у будівлі Харківської ОДА відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України (організація масових безладів). Винним загрожує до 8 років в'язниці.

Дмитрієв уточнив, що проросійські активісти зайняли будівлю ОДА в ході штурму близько опівночі, а спецоперація щодо розблокування будівлі закінчилася близько 7:15 ранку.

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута додав, що проросійські активісти у ході штурму перед входом в ОДА підпалили автомобільні шини, їм також вдалося через вікна підпалити приміщення на першому поверсі.

Балута наголосив, що загарбники також блокували пожежні машини, які намагалися під'їхати до будівлі, щоб загасити пожежу.

Нагадаємо, у неділю ввечері, 6 квітня, проросійські мітингувальники захопили будівлю Харківської ОДА.

Пізно ввечері 7 квітня співробітники міліції витіснили проросійських активістів із будівлі облдержадміністрації.

У ніч на вівторок, 8 квітня, була проведена антитерористична операція у місті, в ході якої затримали близько 70 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226