Віктор Медведчук упевнений, що після введення 7% ПДВ усі медпрепарати автоматично подорожчають на 10%, оскільки крім самого податку на покупців перекладуть і всі адміністративні витрати компаній на його «обслуговування».

«Понад 60% усіх придбаних населенням ліків в Україні - імпортні. Значна частина ввізних медичних препаратів не має українських аналогів. За останні два місяці паралельно з курсом долара зростала і ціна цих ліків, збільшившись, відповідно, на 30-35%», - написав Медведчук у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

Політик упевнений, що в сформованій ситуації Антикризовий закон тільки посилить наслідки подорожчання препаратів.

«Реально з підписанням закону всі медпрепарати автоматично подорожчають на 10%, оскільки крім самого податку - 7%, який повністю ляже на споживача, на покупців перекладуть і всі адміністративні витрати компаній на «обслуговування» податку», - підкреслив політик.

Він зазначив, що із замороженими зарплатами і пенсіями українцям доведеться викладати за ліки в 1,5 разу більше, ніж раніше. «Багато хто буде змушений відмовитися від необхідних ліків, що неминуче призведе до зростання смертності в країні. Цікаво, що думають в уряді: на чиїй совісті буде ця смертність?» - запитує лідер «Українського вибору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

161