Нині європейці їздять в Україну переважно через службову необхідність, заявив Forum'у член комітету Європарламенту Йоханнес Корнеліс ван Баален на економічному форумі в м. Дюссельдорф (Німеччина).

За його словами, Україна - гарна країна, яка стала набагато відомішою після Євро-2012. «Але зараз у вас складна обстановка, і кількість туристів, звичайно, падає. Це як, якщо б ви приїхали в Ірак або Сирію: обстановка загалом начебто і спокійна, але десь гинуть люди, щось вибухає, когось грабують тощо. Хоча я точно знаю, що багато європейців як і раніше їдуть до вас з туристичними цілями, і це продовжуватиметься. Сподіваюся, невдовзі громадський порядок відновиться», - зазначив він.

Корнеліс ван Баален додав, що Київ має швидше роззброїти всі парамілітарні збройні формування. «Їх можна включити до складу Національної гвардії, або ще кудись, але світ має побачити, що в Україні не анархія, а цивілізована влада, яка контролює обстановку і здатна виконувати свої обіцянки, в тому числі щодо нормалізації охорони правопорядку», - акцентував парламентарій.

Глава Європейського центрального банку Маріо Драгі зазначив Forum'у, що Києву, звичайно, потрібно навести лад у країні. «Зрозуміло, що нещодавно відбулися важливі і серйозні політичні зміни, але треба займатися стабілізацією обстановки. Це ненормально, коли на вулицях столиці та великих міст можна зустріти озброєних людей, коли на офіс майже будь-якої компанії можуть безкарно напасти. В Україні небезпечно, і ми сподіваємося, що ці питання вирішуватимуться найближчим часом», - зазначив він.

Як повідомляв ForUm, у неділю, 6 квітня, у східних областях України - Донецькій, Луганській та Харківській - відбулися штурми державних і силових відомств.

У Харкові в ніч на вівторок, 8 квітня, була проведена антитерористична операція, в ході якої затримали близько 70 осіб.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143