МЗС РФ готове до зустрічі з представниками міністерства закордонних справ України в будь-який час і в будь-якому місці, сказав в інтерв'ю заступник міністра закордонних справ Росії Василь Небензя.

За його словами, останнім часом російські високопоставлені дипломати пропонували українським колегам зустрітися і в Мінську, і в Москві, але з низки причин цього не відбулося.

«Була домовленість про зустріч заступників міністрів закордонних справ напередодні засідання РМЗС СНД у Мінську 14 березня, яка не відбулася не з нашої вини. Статс-секретар МЗС (Григорій) Карасін хотів зустрітися зі своєю візаві, першим заступником міністра закордонних справ України (Наталією Галібаренко) у Мінську, проте цього не вийшло. Він запросив її на засідання РМЗС СНД до Москви (4 квітня), але українська сторона вирішила на цьому рівні РМЗС не брати участь», - сказав він, повідомляє РІА «Новости».

«Але ми, безумовно, готові до контактів з ними в будь-який момент, коли вони будуть до цього готові і погодяться на це», - додав Небензя.

Як раніше повідомляв ForUm , 1 квітня в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявив, що російська сторона скасувала заплановані раніше переговори з Україною на рівні заступників міністрів закордонних справ, які мали відбутися 4 квітня в Мінську.

2 квітня директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс повідомив, що Україна обговорює з російською стороною можливі дату та місце проведення консультацій між міністерствами закордонних справ на рівні заступників міністрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181