Міністерство екології та природних ресурсів України оцінило ринкову вартість втраченої для України матеріально-сировинної бази в Автономній Республіці Крим в 126,8 млрд грн. Про це повідомив на брифінгу в Кабінеті Міністрів міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник.

«Працівники міністерства здійснили оцінку ринкової вартості матеріально-сировинної бази підприємств АР Крим. За попередньою оцінкою, вона склала 126,8 млрд грн. Тобто питання окупації Росією Криму, воно не тільки політичне. Воно набуває нового змісту - це захоплення рентабельних підприємств, які працюють, та перспективних родовищ», - сказав міністр, повідомляє «УНІАН».

За його словами, із 380 родовищ, які обліковуються у Державному балансі України, експлуатуються 198 родовищ. «А це близько 45,7 млрд грн», - сказав Мохник.

При цьому міністр зазначив, що відшкодовувати втрати згідно з оціночною вартістю, ймовірно, доведеться за допомогою звернень в міжнародні суди. «Як ми будемо повертати кошти? Через міжнародні суди. Мін'юсту вже дано доручення підготувати позови», - сказав міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявив, що Україна готує позови до міжнародних судів з різних питань, пов'язаних з анексією Криму Росією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

765