МЗС України підготувало ноту до МЗС Росії щодо проведення розслідування вбивства в Криму українського офіцера російським військовослужбовцем.

Про це повідомив на брифінгу директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«МЗС звернулося до Генпрокуратури з проханням вжити заходів щодо встановлення і покарання винних у вбивстві українського військовослужбовця. Також підготовлено ноту до МЗС РФ щодо проведення розслідування цієї трагічної події за участю правоохоронних органів України», - сказав Перебийніс.

За його словами, МЗС не виключає, що російська сторона в умовах окупації та анексії частини суверенної території України розпочала практику позасудових розправ щодо українських військовослужбовців, які залишилися вірними військовій присязі і відмовилися перейти на бік Росії, повідомляє «УНІАН».

Перебийніс повідомив, що досі російські правоохоронні органи не виявили готовність співпрацювати в проведенні загального розслідування.

«Українська сторона стурбована тим, що цей випадок з убивством і викраденням українських військовослужбовців може стати початком практики зачисток, які використовувалися Збройними силами РФ у ході так званої «контртерористичної операції на Північному Кавказі в Чечні», - додав Перебийніс.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України підтвердили, що російський військовослужбовець застрелив українського офіцера.

Згідно з інформацією, 6 квітня російський військовослужбовець застрелив українського офіцера біля гуртожитку, де той проживав.

Прес-служба регіонального управління Слідчого комітету РФ повідомила, що «за попередньою версією, українські військовослужбовці біля контрольно-пропускного пункту військової частини, в якій раніше проходили службу, будучи в стані алкогольного сп'яніння, вступили в конфлікт з військовослужбовцями російської армії».

Обороняючись, російський військовослужбовець, який отримав тілесні ушкодження, «застосував зброю і вистрілив у Станіслава Карачевського».

7 квітня військовослужбовця, який стріляв в українського військового, затримали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250