Міністерство оборони констатує нестабільність ситуації на південно-східному кордоні з Росією і кордоні з Придністров'ям. Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного командного центру Збройних сил Олександр Розмазнін.

«На наших південно-східних кордонах стоїть певне угруповання. Так, воно трохи зменшене, тому що віддалилося на відстань 40-50 км від кордону, безпосередньо на кордоні стоїть кілька десятків тисяч (військовослужбовців)», - зазначив він.

Розмазнін також наголосив на нестабільності ситуації на кордоні з Придністров'ям. «Кордон Придністров'я також викликає певну проблему, певну тривогу... Там почали вести мову, що «українці нас гноблять», - сказав заступник начальника.

Розмазнін також нагадав, що на території Криму перебуває більше 20 тис. військовослужбовців Збройних сил Росії, передають «Українські новини».

При цьому він зазначив, що ситуація в західному і центральному регіонах стабільна, Збройні сили продовжують зміцнювати військові групи і проводити часткову мобілізацію.

Як раніше повідомляв ForUm, влада України не допустить реалізації плану вторгнення російських військ на територію країни і подальшої дестабілізації ситуації .

Нагадаємо, Державна прикордонна служба обладнала 123 км фортифікаційних перешкод (ровів та каналів) на українсько-російському кордоні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272