Військовослужбовець Чорноморського флоту Росії, молодший сержант Зайцев, який застрелив українського майора Станіслава Карачевського в Криму, затриманий слідчим комітетом РФ.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника головного командного центру Збройних сил України Олександр Розмазнін з посиланням на дані командира морської авіаційної бригади, пише «ЛІГАБізнесІнформ».

Розмазнін уточнив, що окреме кримінальне провадження у цій справі відкрито і в Україні.

«Суть справи там дуже банальна. Він (Карачевський, - Ред.) разом із капітаном Єрмоленком поверталися додому, йшли повз КПП своєї частини. Там несуть службу військовослужбовці Росії, вони з ними переговорили. В результаті цих переговорів росіяни викликали групу підсилення. Офіцери намагалися знайти притулок в офіцерському гуртожитку, в результаті на всіх п'яти поверхах були підірвані світлошумові гранати. Капітан зумів сховатися в кімнаті, а майор був застрелений на переході між другим і третім поверхами. Постріл пролунав з автомата цього молодшого сержанта, одна куля влучила в тіло, одна - у голову», - сказав Розмазнін, додавши, що у загиблого залишилися двоє дітей: сину - п'ять років, доньці - чотири.

«Не хочу говорити пишномовних речей, але молодший сержант Зайцев перевів, будемо так говорити, протистояння в безпосередній контакт, в гарячу фазу, за великим рахунком. Тому відповідь буде однозначною, ніхто не стоятиме осторонь цієї загибелі. Тим більше, що це не перший випадок. Ви знаєте, ми втратили прапорщика свого часу», - зазначив Розмазнін.

Слідство у кримінальному провадженню, відкритому українськими слідчими, проводитиметься на рівні органів, які контролюють діяльність військових формувань.

Як раніше повідомляв ForUm, слідчі порушили кримінальну справу за фактом вбивства російським військовим майора української армії в Криму.

Нагадаємо, керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що «о 23.45 двома пострілами впритул російським військовослужбовцем молодшим сержантом Зайцевим О.С. у своїй кімнаті в офіцерському гуртожитку був застрелений військовослужбовець в/ч 1100 майор К., який готувався до виїзду на материк».

Російські ЗМІ повідомляють, що силовики в Криму відбили напад групи хуліганів на КПП військової частини і гуртожиток гарнізону. П'яні накинулися на співробітників МВС і військовий патруль, спробувавши відібрати вогнепальну зброю. В ході боротьби один нападник був затриманий, ще один отримав поранення, від якого помер до прибуття швидкої допомоги. Трьом нападникам вдалося втекти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217