Щодо осіб, які здійснили захоплення адміністративних будівель у Луганській, Донецькій та Харківській областях зі зброєю в руках, проводитимуться антитерористичні заходи. Про це йдеться в телезверненні в.о. глави держави, голови Верховної Ради України Олександра Турчинова.

«Сьогодні вночі створено Антикризовий штаб, а проти тих, хто взяв у руки зброю, будуть проводитися антитерористичні заходи», - зазначив він, повідомляє прес-служба ВР.

Також за його словами, посилено захист східного кордону України.

«Вчора почалася друга хвиля спецоперації Російської Федерації проти України, мета якої - дестабілізувати ситуацію в державі, повалити українську владу, зірвати вибори й розірвати на шматки нашу країну. Все це відбувається на тлі присутності російських військ біля нашого кордону. Вороги України намагаються розіграти кримський сценарій, але ми цього не допустимо», - сказав Турчинов.

Нагадаємо, 6 квітня проросійські мітингувальники захопили будівлю Харківської ОДА.

У Донецьку проросійськими активістами також захоплені будівлі ОДА та СБУ. У Луганську сепаратисти взяли штурмом Управління СБУ.

7 квітня люди, які захопили будівлю ОДА, провели збори, на яких проголосували за декларацію про суверенітет так званої Донецької народної республіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

445