Один із керівників Партії регіонів, віце-прем'єр у 2012-2014 рр. Олександр Вілкул заявив, що для стимулювання розвитку регіонів повинна бути змінена бюджетна система. Зокрема, податок на прибуток, прибутковий податок, податки на землю і видобуток корисних копалин повинні залишатися в регіонах. До державного бюджету повинні йти ПДВ, акцизи і мито. Бюджети мають формуватися «знизу» на підставі реальних потреб громад сіл, міст, районів, а не спускатися «згори».

«Головне завдання бюджетної політики, яку пропонує Партія регіонів, - це стимулювання регіонів на залучення інвестицій, створення нових робочих місць, підтримку бізнесу. Для цього основна частина зароблених регіонами коштів має залишатися в регіонах! Інакше який їм сенс будувати нові заводи, фабрики, магазини, розвивати сільське господарство, якщо все забере центр?!» - сказав він.

Політик підкреслив, що податок на прибуток, прибутковий податок, податки на землю і видобуток корисних копалин повинні залишатися в регіонах. Це, за його словами, дозволить вирішити стратегічні проблеми регіонів, у тому числі екологічні.

«Вугілля видобувається в Луганській, Львівській, Волинській, Донецькій, Дніпропетровській областях. Руда - у Дніпропетровській, Полтавській. Газ, нафта - у Харківській, Сумській, Полтавській, Івано-Франківській областях. Але зібрані в цих регіонах податки не йдуть на зниження екологічного навантаження на жителів, а йдуть у Центр. Ми змінимо ситуацію! Гроші повинні залишатися в регіонах! Досить ходити Києвом з простягнутою рукою!», - сказав Вілкул.

«Наповнені місцеві бюджети - це нові школи, лікарні, дитячі садки, дороги», - підкреслив він.

Для виконання загальнодержавних функцій у держбюджет повинні йти ПДВ, акцизи і мито.

«Для підтримки дотаційних регіонів у Фонд вирівнювання повинно йти не більше 25% грошей, зароблених регіонами-донорами», - сказав екс-віце-прем'єр.

«Всі ці пункти розроблені Партією регіонів і включені до виборчої програми Михайла Добкіна - кандидата в президенти, якого підтримала партія», - сказав Вілкул на презентації Програми в Києві, яка відбулася 7 квітня 2014 року.

Він зазначив, що для розвитку бізнесу і залучення інвестицій має бути створена прозора податкова система. Для цього податок на прибуток повинен бути зменшений до 12,5%, ставка прибуткового податку знижена до 14%, а перевірки малого та середнього бізнесу повинні проходити не частіше ніж раз на 5 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196