У Харкові проросійськи налаштовані активісти розігнали мітинг прихильників Євромайдану, що проходив на площі Свободи.

Як повідомляє «УНІАН», молоді люди з битами та у масках протягом декількох хвилин розігнали активістів з українською символікою, які стояли на площі. Кілька людей постраждало. Зараз до площі Свободи прибувають карети швидкої допомоги. Частина учасників мітингу Євромайдану розосереджені на площі Свободи, частина - у парку Шевченка і втекли вулицею Сумською.

 
 
 
Співробітники міліції, які перебували на площі, намагалися припинити бійки і сутички, однак їм це не вдалося.

Зараз до будівлі обладміністрації стягуються співробітники міліції з щитами та в шоломах.

Перед входом в ОДА триває мітинг людей, які захопили вчора будівлю. У ньому беруть участь кілька сотень людей. Вони тримають прапори Росії, СРСР, георгіївські прапори та прапори кількох громадських організацій. Спікер цього мітингу в мегафон закликає харків'ян наслідувати приклад Донецької та Луганської областей, де протягом минулих двох днів були захоплені адмінбудівлі.

Зараз активісти Антимайдану винесли на площу Свободи кілька шин. Один з активістів намагається їх підпалити, однак його вмовляють не робити цього.


Учасники мітингу скандують «референдум».

Як повідомляв ForUm, 6 квітня ввечері у Харкові було захоплено будівлю облдержадміністрації. Кілька сотень прихильників федералізації за 10 хвилин відтіснили до 200 міліціонерів зі щитами, які охороняли вхід в ОДА.

Крім того, вчора колона антимайданівців на вулиці Сумській біля драмтеатру ім. Шевченка оточила групу з десяти осіб - прихильників Євромайдану. В свою чергу міліціонери спробували оточити щільним кільцем євромайданівців і відвести їх від розлюченого натовпу. У прихильників Євромайдану летіли петарди, вибухові пакети та каміння.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331