Україна готує позови до міжнародних судів з різних питань, пов'язаних з анексією Криму Росією. Про це сказав на брифінгу в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

«Ми зараз готуємо позови в різні міжнародні суди щодо різних сфер. Насамперед, це суди, які стосуються прав людини, Європейський суд з прав людини», - сказав він.

За словами Дещиці, Україна не визнає денонсацію в односторонньому порядку всіх угод, які стосувалися базування Чорноморського флоту РФ у Криму.

Зокрема, він повідомив, що Україна розглядає питання подачі позовів у Міжнародний арбітражний суд Стокгольма щодо власності, яку Росія «забрала в Криму», повідомляє «УНІАН».

Крім того, Україна розглядає можливість подати позов у Міжнародний суд ООН з приводу порушення угод, підписаних між Україною і Росією, а також міжнародних угод, стороною яких була Росія. «Це може бути Міжнародний морський трибунал, позови, які стосуються захоплених українських суден у Криму», - сказав Дещиця.

«Це цілий спектр звинувачень. Ми готуємо доказову базу, збираємо факти, готуємо відповідні команди юристів, які будуть займатися цими справами», - додав міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Дещиця вже заявляв про те, що українська сторона готує позови проти Росії в міжнародні суди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254