Київська міська територіальна виборча комісія наразі позбавлена можливості забезпечити нормальний виборчий процес у столиці, оскільки сейфи та документація перебувають у будівлі Київської міської державної адміністрації.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив у ході засідання колегії КМДА голова столичного виборчкому Віктор Матковський.

«Наші сейфи і виборча документація, яка була отримана, залишилися на Хрещатику, 36. Нам потрібна підтримка київської влади, щоб ці сейфи з виборчою документацією ми могли забрати і перевезти до Печерської райдержадміністрації», - сказав він.

За його словами, цей виборчком забезпечений нормальними умовами і проводить підготовку до виборів у столиці в штатному режимі.

У свою чергу глава КМДА Володимир Бондаренко доручив міліції разом із представниками КМДА забезпечити перевезення з будівлі необхідних документів та матеріалів для роботи комісії.

«Будь-який опір щодо цього з боку громадян, що перебувають там, потрібно розцінювати як зрив виборів», - заявив він.

Нагадаємо, 5 квітня в Києві стартувала виборча кампанія з позачергових виборів київського міського голови і депутатів столичної міської ради, які відбудуться в один день із президентськими виборами - 25 травня.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417