Для виведення України з кризи повинна бути проведена стимулююча податкова політика. Для цього податок на прибуток має бути зменшений до 12,5%, ставка прибуткового податку знижена до 14%, а перевірки малого та середнього бізнесу повинні проходити не частіше ніж раз на 5 років. Про це сьогодні заявив один із керівників Партії регіонів, колишній віце-прем'єр Олександр Вілкул, представляючи нову економічну доктрину ПР, передає «РБК-Україна».

Вілкул наголосив, що будь-який підприємець повинен мати можливість заплатити податки в електронному вигляді, з планшета, через Інтернет. «Це також передбачено в розробленій моделі Е-уряду. «Така податкова політика - це реальна мотивація для розвитку бізнесу і залучення нових інвестицій», - сказав Вілкул.

Він підкреслив, що головне завдання нової бюджетної політики - це стимулювання регіонів на залучення інвестицій, створення нових робочих місць і підтримку бізнесу. У регіонах повинні залишатися: податок на прибуток, прибутковий податок, податки на землю і видобуток корисних копалин. Це дозволить вирішити стратегічні проблеми регіонів, у тому числі екологічні. А до державного бюджету повинні спрямовуватися ПДВ, акцизи і мита. Для підтримки дотаційних регіонів до Фонду вирівнювання повинні піти не більше 25% грошей, зароблених регіонами-донорами.

«Стимулювання розвитку бізнесу забезпечить зростання податкових надходжень. При цьому гроші повинні залишатися в регіонах. Досить ходити Києвом з простягнутою рукою! Наповнені місцеві бюджети - це нові школи, лікарні, дитячі садки, дороги. Це можливість регіонам розвиватися, виходячи з реальних потреб громад, а не на підставі формули Мінфіну», - сказав Вілкул.

Також Вілкул наголосив, що Партія регіонів виступає проти податків на депозити в банках. «Споживче кредитування та кредитування бізнесу має йти за ставкою не більше 4-7% на рік. А кредити на житло під 3% річних терміном на 20 років», - зазначив він.

«Всі ці пункти розроблені Партією регіонів і включені до виборчої програми Михайла Добкіна - кандидата в президенти, якого підтримала партія», - сказав Вілкул.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174