Уряд має виконати надані попередньою владою гарантії за програмами доступного житла. Про це в коментарі Forum'у заявив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці, нардеп від «УДАРу» Павло Розенко.

«Програми доступного житла, як «30х70» - це була передвиборна фішка Партії регіонів. Але реально вона не працювала і працювати не могла, оскільки відсотки були нереальними. Механізм надання житла через такі програми є хибним. Це довела програма молодіжного житлового будівництва. Такі схеми виключно тупикові», - сказав він

У той же час Розенко зазначив: «Тим, хто вже уклав договори, нічого загрожувати не повинно. І уряд має зробити все, щоб зобов'язання попередньої влади були виконані. А що стосується нових програм, то тут потрібно шукати нові принципи роботи і стимули будівництва житла, в тому числі й для соціально незахищених верств населення».

Розенко згоден, що державі необхідно багато чого зробити, щоб утримати молодь від еміграції. «Безумовно, необхідна дієва політика у сфері оплати праці. За свою працю людина має отримувати адекватну зарплату. І що б ми там не говорили, житло - це похідна від зарплати. Також потрібно стабілізувати валюту, економіку, знижувати кредитні ставки в банках, запустити нормальні іпотечні програми, які працюватимуть», - підкреслив нардеп.

«Для цього потрібна політична воля і розуміння процесу проведення системних реформ як в економічній, так і в соціальної сферах. У крайньому разі, слова про необхідність реформ від нинішнього уряду ми чуємо. Але час іде. І хочеться бачити конкретні кроки, законопроекти і рішення», - сказав він і додав, що поки цього не зроблено активна молодь виїжджатиме з країни, а запровадження безвізового режиму з ЄС призведе до посилення втрати трудового капіталу України. «У нас не так багато часу, щоб зацікавити молодь залишатися в Україні - всього лише 8-9 місяців», - резюмував Розенко.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162