Глава Ради суддів Василь Онопенко не виключає, що делегати дванадцятого (позачергового) з'їзду суддів спробують провести засідання з'їзду в понеділок, але не в будівлі Кловського палацу на вулиці Пилипа Орлика в Києві.

Про це він сказав журналістам.

«Гарантії, що сьогодні не може відбутися так званий з'їзд, немає», - заявив Онопенко.

Він зазначив, що делегати з'їзду вже намагалися підшукати собі інше приміщення для проведення засідання, зокрема вони планували провести його в будівлі Київського апеляційного суду, повідомляють «Українські новини».

Глава Ради суддів не виключає, що після зриву засідання у Кловському палаці делегати можуть спробувати таємно провести його в іншому приміщенні.

Онопенко зазначив, що всі рішення цього з'їзду будуть нелегітимними, а також наголосив, що організатори цього з'їзду, глава Ради суддів адміністративних судів Микола Кобилянський, глава Ради суддів місцевих судів Павло Гвоздик, глава Ради суддів господарських судів Артур Ємельянов і глава Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігор Самсін повинні понести кримінальну відповідальність за свої дії.

Онопенко підкреслив, що Самсін причетний до організації цього з'їзду і підготовки незаконних рішень, оскільки буквально напередодні всі члени Вищої кваліфікаційної комісії написали заяви про складання повноважень.

На його думку, це може свідчити про те, що на з'їзді планувалося переобрати повністю весь склад Вищої кваліфкомісії і призначити туди лояльних до колишньої влади представників.

Крім того, Онопенко заявив, що організатори з'їзду погрожували його заступникові Раїсі Хановій. Зокрема, за його словами, Хановій дзвонив Кобилянський і вимагав, щоб вона в понеділок, 7 квітня, відкрила з'їзд суддів.

Нагадаємо, в понеділок самооборона, а також інші активісти Євромайдану зірвали відкриття з'їзду суддів у Кловському палаці в Києві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195