Мітингувальники зміцнили барикади біля будівлі Донецької обласної ради і встановили бочки для обігріву.

За ніч біля входу в будівлю виросла барикада зі старих автомобільних шин і колючого дроту, повідомляє РІА «Новости».

 
 
Фото: 62.ua

За барикадою стоять молоді чоловіки в масках зі щитами, відібраними напередодні у солдатів внутрішніх військ, та з палицями. Біля східців стоїть стіл, де мітингувальників пригощають бутербродами та чаєм. Чоловіки гріються біля бочок. Неподалік стоять співробітники міліції, які спостерігають за тим, що відбувається.

 
 
Через гучномовець присутніх на площі біля облради закликають телефонувати всім знайомим, щоб вони підходили до будівлі Донецької обласної ради до 12:00. На цей час заплановано збори, на яких мітингувальники мають намір створити «народну раду» замість депутатів Донецької облради, які не виконали вимоги і не зібрали позачергову сесію для ухвалення рішення про проведення референдуму щодо статусу області.
 
 
Нагадаємо, міліція почала розслідування за фактом захоплення прихильниками федералізації адміністративного будинку, в якому розташовується Донецька обласна рада та облдержадміністрація.
Прихильники федералізації 6 квітня взяли штурмом будівлю обласної державної адміністрації в Донецьку.

На площі Леніна в Донецьку проходив мітинг на захист співробітників розформованого спецпідрозділу «Беркут», затриманих за підозрою у масовому розстрілі людей на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого.

Пізніше мітингувальники почали робити спроби штурму будівлі обласної державної адміністрації. Вони розбили вікно на другому поверсі ОДА, після чого близько 30 людей залізли через нього в будинок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

301